HTML

diablaci

A cukorbetegséggel történő életvitel.

Friss topikok

  • Soós Tibor: Barátom! Nagyon tetszik az edigi anyagod, érhető, egyszerű. A fogyókúra nekem vörös posztó,a cukor... (2008.01.22. 18:53) Az élet cukorbetegen folytatása 4.rész.
  • musi: Az orvosok 99%-a totál idióta, és alapvető dolgokkal nincs tisztában. Ez tapasztalat. Nem meglepő,... (2008.01.01. 18:17) Élet cukorbetegen folytatása. 3.-rész.
  • lina: Kedves László! Nagyon köszönöm,hogy felvilágosítottál bennünket mire figyeljünk és mire vigyázzun... (2007.12.15. 18:04) Az élet cukorbetegen folytatása
  • Kaszáné Nagy Zsófia: Szervusz Laci! Nem régóta ismerjük egymást, én csak annyit tudtam rólad, hogy a CUSE-t vezeted. Az... (2007.08.31. 21:15) Élet cukorbetegen.

Linkblog

Élet cukorbetegen.

2007.06.28. 12:10 lacus06.blog.hu

Bíró László Siófoki lakos vagyok 62 éves.Azt szeretném,hogy mindenkinek tanulságos legyen az én esetem a cukorbetegségről.
1990-ben a szokásos orvosi ellenörzésen vettem részt a háziorvosomnál,amikor is közölte velem,hogy beutal az érsebészetre kivizsgálásra,nyelni sem tudtam a meglepetéstől.
Miután elmentem a vizsgálatra közölték velem,hogy a bal lábam amputálni kell érelzárodás miatt.
Természetesen ebbe nem nyugodtam bele és további vizsgálatokra mentem előbb a Budapesti BM kórházba,majd onnan tovább Szekszárdra a Megyei kórház belosztályára.
Itt különböző kezelések sora /infúzió,fényterápia, stb./,gyógyszereket kaptam és még mindig nem mondta senki,hogy cukorbeteg vagyok.
Egy hónapos kezelések után csináltak egy angiógráfiát ami százszázalékosan kimutatta
az érelzáródást a bal lábamba,amelyet sürgösen kellet operálni.Az Igazgató Főorvos
javaslatára Bp-n az Országos Szív és Érsebészeti Klinikán végezték el.Még mindig nem
nem derült ki a cukorbetegségem.A műtő asztalon feküdtem már amikor is megkérdezte tőlem a Professzor Úr,hogy mióta vagyok cukorbeteg én erre azt válaszoltam,hogy mostantól,hiszen most mondta ki a doktor úr.
Erre a válasza az volt:A nagy fenét maga már minimum 10 éve,hogy cukorbeteg.Nem akarok tovább untatni senkit sem de a  műtétek sora  következett,baypass kétszer is.
Na a tanulság:Menjünk el mindig időben az orvosi vizsgálatra,ha nem küldenek
akkor kérjünk beutalót!
Laborba minimum félévente.Nem mindenkinek vannak azok a tipikus tünetek amit az orvosok mondanak.
Példa én vagyok nekem sem fájt semmim se nem szomjaztam,nem száradt ki a szám,stb-stb.Jó magam levonva a tanulságot vállaltam a a Cukorbetegek Egyesületének
elnöki tisztét,hogy segíteni tudjak mindenkinek,hogy elkerülje mindazt amin én keresztül estem.
Kérem aki elolvassa,keressen meg és biztos tudunk jó tanácsot adni,hogy kevesebb embernek,vagy egyáltalán ne kelljen amputálni a végtagjait.
Köszönöm hogy elolvasták,és hozzászólásukat szeretettel várjuk.
Az egyesületünkben is bátran jöjjenek el.
Szolgáljon történetem mindenki számára tanulságul!

Elérhetőségeim:E-mail:diablaci@citromail.hu,laszlokiraly@vipmail.hu
Tel:20-3992-482 vagy 30-531-7034

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacus06.blog.hu/api/trackback/id/tr40107657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soós tibor 2007.07.04. 18:33:56

Kedves Barátom!
A véleményem az, hogy azt a munkát amit elkezdtél csak köszönni lehet,dolgozz mindannyiunk megelégedésére.Két irányba kellen mennünk: 1. a cukorbetegek felvílágosítása, továbbképzése, 2. az egészséges emberek felvilágosítása, hogy elkerüéljék a cukorbetegséget.Sajnos az utóbbi a nehezebb. Segíts, hogy ismerjenek meg bennünket és a betegséget is. Tibi.

osikatka 2007.08.10. 11:29:16

Kedves diablaci!
Nagyon jól csinálod,igazad van,hogy mindenki tudja meg hogy mivel jár ez a betegség.köszönjük és remélem minden ember elgondolkodik az életmódján és életvitelén,miben kellene változtatnia egy jobb egészséges élet érdekében.
Ebben az új nem éppen fényes egészségügyi helyzetben
mindenkinek azt kívánom ne járjon így mint te,mert nem biztos hogy tudnak segíteni rajta.
Gratulálok,csak így tovább!

Kaszáné Nagy Zsófia 2007.08.31. 21:15:32

Szervusz Laci!
Nem régóta ismerjük egymást, én csak annyit tudtam rólad, hogy a CUSE-t vezeted. Azt még csak nem is feltételeztem, hogy a lábadat amputálták és az életkorodról nem is beszélve. A korodnál lényegesen fiatalosabb vagy, fiatalosan mozogsz, kerékpároztál, amikor az utcán találkoztunk. Mindez az életmódodnak köszönhető, nekem Te pozitív példa vagy. Én is igyekszem változtatni az életmódomon, elsősorban az étkezésemmel és a mozgással. Neked köszönhetően naponta mozgok.
süti beállítások módosítása